6. ledna 2011

Kandy

Prý jedno ze dvou "jediných opravdových" (viz. průvodce) měst na Srí Lance, po Colombu samozřejmě to menší. Start a vlastně i celý třídenní pobyt proběhl ve znamení deště, což bylo slabší, ale na druhou stranu jsme tu celkem třikrát zahlédli varana (obědvajícího už mírně prošlou rybku, spícího na padlém kmeni a plavoucího jezerem) a to zas bylo super.

Další zážitky, rozlehlá botanická zahrada s hejny povykujících a kupodivu i poletujících netopýrů ( ve dne!!) ani pro místní budhisty veledůležitý chrám ukrývající ve svých útrobách Budhův zub (Sem jsme se podívali až napotřetí! Jakub byl dvakrát nevhodně oblečen, ať už si pod tím představíte cokoliv.) cca metrového ještěra, alespoň v mých očích, rozhodně nezastínily. Zahrad a chrámů už bylo a ještě bude... Divoký varan (alespoň pokud se ode mne drží v dostatečné vzdálenosti) je prostě jasná Kandy jednička.

Zapsala Martina 5.1.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Že jsem tak chytrej takhle z Prahy od monitoru... Nejsou ty netopýři spíše ty..., kaloni? :) Fotky zase bezva. Vždy jsem se chtěl podívat Budhovy do nosních dírek. ;)

Jakub a Martina řekl(a)...

Že jsou to kaloni se nám snažil namluvit i průvodce české cestovky, kterou jsme v zahradě potkali. Ale slovo netopýr nám přišlo tak nějak výhružně barvitější.