3. března 2011

Podél oceánu

Stopování nám jde stále líp. Po cestě do přístavu Picton s řidiči probíráme i zemětřesení v Christchurch, kterému jsme o pár dní ujeli.

V plánu je odpočinkový přioceánský Queen Charlotte Track. První den zadání plníme: Ranní projížďka lodí (na začátek treku nevede silnice), usměvavý kapitán-kormidelník nabízí kávu a ukazuje delfíny; prohlídka oblíbené zátoky Jamese Cooka; dvouhodinová procházka do nejbližšího kempu a odpolední povalování. Neodolám průzračně čisté vodě a na chvíli lezu do oceánu. Je jen o něco teplejší než Bajkal. Rusové byli ovšem otužilejší, tady za celý trek nikoho ve vodě nevidím. Opět se ukázal delfín, ale jen na chvilku. Mezi fotografiemi tedy můžete najít další kousek ze série rozmazaných vodních savců. Jediným vyrušením z odpočinku se ukazuje být kiwimu podobná slepice weka. Nemá sice zoban jako papoušci, ale drzá a zvědavá je dostatečně. Prchá až při pohrůžce trekovou holí.

Další ráno na nás dolehla realita 60 kilometrů na tři dny, takže celodenní šlapání s krásnými výhledy na zátoky, které spíše než oceán připomínají jezera. Skrz les, který přechází od palem po borovice. Nad hlavou chvíli slunce, chvíli mraky, chvíli déšť. Poslední noc a dopoledne pravý oceánský liják s vichrem.

Novozélandský odpočinek jak se patří.

Zapsal Jakub 3.3.

1 komentář:

Honza Pes řekl(a)...

Je to nádhera, celá ta cesta. Krásně se to čte, rozhodně příjemně závidíme! Zuzka když nemá večerní předčítání Vašeho deníku, tak je nevrlá a pobručává :-))

Takže prosím pište, čte se to báječně! Krásný výlet přejí Zuzka Psice a Honza Pes

..btw.. když jsme poprvý viděli weku, tak jsme mysleli, že to je kiwi ... příště už jsme jí taky hnali .. :-)