27. března 2011

Chvíle pro road trip

Austrálie, slunce, víno, pláže, oceán, surfování, koupání a klokani. A samozřejmě my dva a auto. Ze Sydney do Melbourne... z místa na místo...

Zní to lákavě, ale, jak už to bývá, realita byla trochu jiná. Myslím, že bez obav můžu jmenovat hlavního viníka. Počasí. Nějak se nám pokazilo. Takže jaká byla skutečnost?

Déšť, prakticky nepřetržitě zapnuté stěrače, mokro, zvednuté hladiny potoků i řek, varování před povodněmi, zatopené louky a v krajních případech i silnice, řízení vlevo, jízda s vypůjčeným autem přes asi 50 čísel vysoký pruh vody valící se přes cestu, rozbité zrcátko, píchlá pneumatika, vlny, chuchvalce pěny na plážích, pokleslá nálada...

Naštěstí cestování autem v dešti má i své světlé stránky. Grilování báječných klobásek (barbecue plotýnky jsou v každém parku a zdarma), skvělé australské červené víno, klokani pasoucí se v kempech, zvědavý wallabi (malý klokánek), pelikáni a další zvířectvo. Věděli jste, že existuje zvíře jménem wombat? Je to pěkně tlusťoučký huňatý býložravec, který se v noci popásal hned za naším minivozidlem.

A co z toho všeho plyne? Tenhle typ cestování nám zatím moc nejde a pravděpodobně by nám neseděl ani v lepším počasí. Ale my to nevzdáme a budeme trénovat (hlavně lenošení, dlouhé sezení, koukání se z okýnka a přejídání se). Čas na náš velký road trip určitě jednou dozraje.

Zapsala Martina 25.3.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Co si přejete na uvítanou?
Standa