31. května 2024

Dva dny v bezejmenném městě

Kaohsiung, další z asijských vícemiliónových měst, o kterém se v průvodci prakticky nic nedočtete. Takový zajímavý asijský fenomén. Pro nás Čechy je každé město milión plus světovou metropolí. Pro čínsky mluvící část světa stejná aglomerace představuje no name blechu zbůhdarma zabírající místo na mapě. O to zajímavější věci tu můžete vidět.

V Kaohsiungu jsme strávili hektickou sobotu v domorodém stylu. Vypravili jsme se k moři, stejně jako početné davy místních dětných i bezdětných. Ve zkratce to obsahuje zhruba toto:

procházka parkem, točená zmrzlina z pojízdného vozíku, pouštění bublin i draků, loď na ostrov, hlavní třída přetékající lidmi i stánky s jídlem, rikši k zapůjčení, moře, koupání, focení, atrakce a domů. 

Za zmínku stojí i, mně zatím neznámý, model tchajwanského plážového byznysu – půjčování veliké nafukovací kosatky za účelem fotografie. Fotí se hlavně na břehu. S plaváním jsou místní na štíru a málokdo si troufne do moře více než po kolena. I v lehce podmračeném dni měla velryba značný úspěch. Kdo by to byl řekl, co všechno může fungovat na opačné straně světa.










Žádné komentáře: