27. dubna 2016

Ze života zvířat


Zatím pozorovaná a zpozorovaná divoká zvířena (asi čtvrtý den treku): had, opičáci houpající se na větvi a luxusní žralok. Poslední zmíněný na Jakubově pravé pohorce. Ještě štěstí, že podnikaví Nepálci mají vždy po ruce zásobu vteřinových lepidel.

Z domácích zvířat upoutalo kuře barvy ptáka Ohniváka a slepice bránící úplně miniaturní kuřátka před nákladními oslíky. Jak  jinak tvrdím, že slepice je nejošklivější zvíře, tak tímhle odvážným činem si přece jen připsala několik plusových bodů.

Trochu smutný byl pohled na oslíka, který si zřejmě zlomil nohu. Na druhou stranu, měl alespoň štěstí, že jeho majitele jsou budhisté. Teď sice pajdá po třech, ale může se volně popásat na trávníku u řeky.

Třináctý den treku - výčet pozorovaných zvířat se nám úctyhodně rozrostl. Asi nejkrásnější jsou orli  (jestli to tedy jsou orli, jinak si libovolně dosaďte jakéhokoliv jiného, hodně velkého, dravého ptáka), nejlegračnější neuvěřitelně tlustí svišti, kteří spolu bojují - napřed výhrůžně mávají ocásky, pak se vztyčí a začíná boxerský souboj doprovázený divokým kvičením a  pískáním. Dále připisujeme na seznam: pika (myš), blue sheep (nahur modrý), kamzík (ten nás moc nepotěšil, protože byl nad námi a projevoval se především shazováním kamenu na cestu) a čerstvě narozené kůzle.

A ještě závěrečný zvířecí happy end.  Včera se Jakub projevil jako super hrdina a zachránil jehně, které zavalila silná kláda. Jehně očividně přežilo bez úhony a z místa činu doslova odsprintovalo. Konec zpravodajství.
 
Zapsala Martina 22. 4. 2016

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Za plusové body slepici Ti udělujeme mínusové body :-)

2Psi