16. listopadu 2015

To nej

Jakub si samozřejmě vybral to nejlepší - článek o horách, takže na mne zase zbyla ta méně dobrodružná část. Nevadí, i ostatní zážitky si zaslouží barvitý popis. 

Maroko, alespoň ten malý kousek, co jsme viděli (kromě hor to byla Casablanca, Marrakech a pobřežní město Essaouira), je cestovatelsky snadné a pokud člověk zkousne nějaký ten nepořádek a mix nejrůznějších odérů nahuštěných v úzkých uličkách mediny, tak i velmi příjemné. A naše nej zážitky?

Jak všichni dobře víme, zážitek nemusí být pozitivní... Začněme tedy nečim intenzivním. Pozvracela jsem Marrakechskou botanickou zahradu, jedno z mála čistých a pečlivě udržovaných míst, které jsme v Maroku viděli. Na svojí obranu uvádím, že se tak stalo po požití nehorázně předraženého jídla z podvodnického stánku na hlavním náměstí. Další dojmy naštěstí spadají do skupiny "kladné". Příjemní lidé, ohromné trhy s asi milionem stánků s barevnými lucernami, místní keramikou a koženym zbožím, kočky, orientální vzory na dlaždicích...

A pak už to bylo jen lepší - Essaouira, pláže,  Atlantský oceán a palačinky s nutellou. Plácli jsme se přes kapsu a dopřáli si dvouhodinovku kite surfingu i prostého surfingu. Smutné zjištění je, že ani na jedno zřejmě nemám buňky. Příšte asi radši zůstanu u předvádění svých ladných křivek na pláži, i když, na to zase zrovna v Maroku nemám tu drzost.

Zapsala Martina 14. 11. 2015

Žádné komentáře: